Knjigovodstvo za poduzetnike

ARBORETUM je knjigovodstveni servis koji je organiziran tako da se može dobro prilagoditi potrebama svake tvrtke. Osim striktno knjigovodstvenih usluga, ARBORETUM svojim korisnicima pruža i više različitih modela udaljenog rada na vlastitoj serverskoj infrastrukturi.

Usluga udaljenog rada je zasnovana na Microsoft-ovoj Terminal Server infrastrukturi, a omogućava tvrtkama svih veličina rad na moćnom serverskom knjigovodstvenom programu bez ulaganja u vlastitu računalnu mrežu, serversku infrastrukturu i održavanje.

Naša serverska oprema nalazi se na vlastitoj lokaciji, a na internet je povezana širokopojasnom optičkom vezom. Svi podatci se redovito sigurnosno kopiraju, tako da su podatci vaše tvrtke uvijek na sigurnom.

ARBORETUM ima iskustvo rada u gotovo svim knjigovodstvenim programima koji se koriste u Republici Hrvatskoj, uključujući Pantheon, Synesis, Korp i 4D Wand.

Knjigovodstvo za obrtnike

Obrtnici su obveznici sustava poreza na dohodak, čije se knjigovodstvo temelji na moderniziranoj varijanti jednostavnog knjigovodstva. Obrtnici mogu ili ne moraju biti uključeni u sustav PDV-a, a u odnosu na dvojno knjigovodstvo za tvrtke, postoje razlike poreznih obračuna, izrade izvještaja i predavanja dokumenata.

ARBORETUM osigurava punu podršku poslovanju Vašeg obrta, s jednakom informatičkom i stručnom podrškom kao što je to u slučaju vođnenja knjigovodstva za tvrtke. Od nas ćete uvijek dobiti brzu i kvalitetnu informaciju te ažurnu obradu knjigovodstvene dokumentacije.

Knjigovodstvo za slobodna zanimanja

U slobodna zanimanja spada širok spektar djelatnosti koje obavljaju fizičke osobe: zdravstveni djelatnici, veterinari, odvjetnici, javni bilježnici, revizori, inženjeri, arhitekti, porezni savjetnici, stečajni upravitelji, tumači, prevoditelji, turistički djelatnici, znanstvenici, književnici, izumitelji, samostalni predavači, odgojitelji, novinari, umjetnici, sportaši te razne druge djelatnosti.

Knjigovodstvo za slobodna zanimanja razlikuje se od knjigovodstva za tvrtke i obrte po nizu međusobno različitih propisa i načina oporezivanja.

ARBORETUM ima dugogodišnje iskustvo u pružanju knjigovodstvenih usluga osobama u slobodnom zanimanju. Mi pružamo knjigovodstvene usluge te podršku pri osnivanju osnivanju slobodnih djelatnosti.

Knjigovodstvo za neprofitne organizacije

Svaka neprofitna organizacija je po svom osnivanju obveznik vođenja dvojnog knjigovodstva i obvezna je izrađivati godišnji program rada i financijski plan za njegovu provedbu.

Neprofitne organizacije koje zadovoljavaju odgovarajuće uvjete sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, mogu voditi jednostavno knjigovodstvo nakon perioda od najmanje tri godine.

Ako je vaša neprofitna organizacija mlađa od tri godine, ili Vaša razina prihoda prelazi zakonsku granicu od 230.000,00 HRK, obvezno je vođenje dvojnog knjigovodstva.

ARBORETUM pruža punu podršku poslovanju neprofitnih organizacija od osnutka, pa do eventualnog kasnije prelaska na jednostavno knjigovodstvo.

Računovodstvo

Računovodstvo se bavi zapisom svih financijskih transakcija koje se dogode u nekoj poslovnoj organizaciji i time je najvažniji dio funkcioniranja tvrtke. Posao računovodstva je evidentiranje, klasifikacija, sumiranje i predočavanje poslovnih transakcija na propisani način u poslovnim knjigama.

U okvirima poslovanja u Republici Hrvatskoj, računovodstvo brine u unošenju ulazinih i izlaznih računa, putnih naloga, robno-materijalnog poslovanja, izradom godišnjeg obračuna, obračunom plaća, itd.

Proizvod računovodstvenog servisa moraju biti dokumenti koji ne smiju sadržavati pogreške i koji moraju biti izvedeni sukladno svim zakonima, propisima i odredbama koje su važeće za poslovni subjekt u trenutku izrade istih.

Vanjski obračun plaća

Obračun plaća je složen računovodstveni proces koji zahtjeva detaljno poznavanje važećih zakona i propisa koji se kontinuirano mijenjaju. ARBORETUM u ponudi ima uslugu vanjskog obračuna plaća, čime se smanjuju troškovi poslovanja jer je vanjska specijalizirana usluga znantno isplatljivija od zapošljavanja i kontinuiranog usavršavanja stručnjaka unutar vlastite tvrtke.

Najveća prednost vanjskog obračuna plaća je potpuna tajnost konkretnog iznosa plaća. Na ovaj način se efektivno anulira ljudski faktor i omogućava fleksibilna politika nagrađivanja. U tradicionalnom okruženju nagrađivanje promjenom iznosa plaće nije moguće, jer dovodi do konflikta među zaposlenicima i/ili s upravom tvrtke.

Knjigovodstvo u oblaku / Online knjigovodstvo

Knjigovodstvo u oblaku ili Online knjigovodstvo je način vođenja knjiga tako da se knjigovodstvena aplikacija nalazi na serverima izvan Vaše tvrtke i kojoj se pristupa putem Interneta. Ovakav pristup dramatično smanjuje troškove vođenja knjiga za poslovne subjekte, jer ne zahtijeva ulaganje u vlastitu infrastukturu do te mjere kako je to slučaj s klasičnim pristupom.

ARBORETUM svojim klijentima pruža usluge online knjigovodstva u dva različita načina rada - na vlastitim serverima i putem web-aplikakacije.

Rad na ARBORETUM-ovoj vlastitoj serverskoj infrastrukturi je prikladan za nešto veće tvrtke kojima je potreban knjigovodstveni softver s maksimalnim mogućnostima. Sustav koristi tehnologije Microsoft Udaljena radna površina (Remote Desktop) te omogućava spajanje rad s bilo koje lokacije gdje je dostupan internet. Ovakav način rada pokriva sve potrebe tvrtki u Hrvatskoj, uključujući proizvodnju i trgovinu.

Rad putem WEB aplikacije je namijenjen manjim poslovnim subjektima, a odlikuje se jednostavnošću korištenja i povoljnom cijenom. Rad na WEB aplikaciji je moguć iz bilo kojeg Internet preglednika, s bilo kojeg mjesta s dostupnim internetom.

Ovisno o Vašim potrebama, preporučit ćemo Vam optimalno rješenje. Svakako nas kontaktirajte za više informacija. Usluga je dostupna za ARBORETUM klijente.

Porezno i financijsko savjetovanje

U skladu sa Zakonom o poreznom savjetništvu (Narodne novine, broj 127/00., 76/13.), ARBORETUM pruža sve vrste stručne pomoći o poreznim pitanjima privatnim i pravnim osobama.

Dugogodišnje iskustvo u poreznim pitanjima, kontiunirano praćenje svih poreznih propisa, pravilnika i mišljenja Porezne uprave nam omogućavaju izradu učinkovite porezne strategije za Vas osobno ili za Vaše poduzeće.

Financijsko savjetovanje je usluga namijenjena pravnim i privatnim osobama podjednako, a svrha usluge je da Vam pomogne u ostvarenju konkretnog cilja. Neovisno trebate li procjenu vrijednosti poduzeća kao temelj Vašim planiranim poslovnim transakcijama, ili ste privatna osoba i želite kupiti stan ili auto, ARBORETUM Vam može pomoći jednostavno doći do rješenja.

Analiza poslovanja

Analiza poslovanja je metoda kojom se utvrđuje kako postići bolje poslovne rezultate unutar postojećih okvira poslovanja. Na ovaj način ćete dobiti jasan uvid u izdatke koje trebate reducirati te aspekte poslovanja u koje trebate uložiti.

Na primjer, možda Vas na godišnjoj razini više košta gubitak vremena uzrokovan dotrajalom informatičkom opremom i održavanje iste, nego ulaganje u nova računala ili server. Ako trošite puno na grijanje zimi, može se izračunati nakon koliko vremena ćete ostvariti puni povrat investicije u bolju izolaciju. Trošite li previše na telefoniju? Jesu li Vam potrebna ulaganja u marketing? - Sva su ova pitanja i situacije na koje Vam ARBOREUM analiza poslovanja može pomoći dobiti odgovor.

Organizacija i kontrola poslovanja

Što je Vaša tvrtka administrativno bolje organizirana, to će Vam redovno poslovanje biti jednostavnije. ARBORETUM će Vas u sklopu vlastitih usluga ili u obliku tečaja za vanjske korisnike, naučiti kako na najbolji način organizirati Vaše poslovanje: kako ćete organizirati dokumentaciju unutar tvrtke, gdje, kada i kome se obratiti, kako prijaviti ili odjaviti zaposlenika, kome i gdje dostaviti dokumentaciju, itd.

Na ovaj način ćete jednostavno postići bolju kontrolu nad vlastitim poslovanjem, zbog čega će Vam ostati više vremena za obavljanje posla.

Izrada poslovnih planova

Objektivan poslovni plan Vam može izraditi samo nepristrana treća strana. ARBORETUM izrađuje poslovne planove za poduzetnike koji uključuju plan i strategiju razvoja tvrtke, kod kojih je jasno vidljiv razvojni put s ključnim točkama koje je potrebno zadovoljiti kako bi se željeni cilj ostvario.

Poslovni plan se izrađuje za periode od tri do pet godina, a zasniva se na realnim očekivanjima i razvojnim mogućnostima. Ako ste zainteresirani za izradu poslovnog plana, svakako nas kontaktirajte kako bi mogli dogovoriti sastanak.

Izrada investicijskih studija

Za sudjelovanje na natječajima za ostvarenje državnih ili poticaja EU fondova te za dobivanje bankovnih kredita, nužna je izrada detaljne investicijske studije. Investicijska studija je uz kvalitetan poslovni plan najvažniji dokument koji morate priložiti uz prijavu na natječaj ili zahtjev za kreditiranjem.

Izrada investicijske studije zahtjeva iskustvo, stručnost i izvrsno poznavanje ekonomskih i financijskih kategorija. ARBORETUM izrađuje investicijske studije za poduzetnike, koji uključuju sve preporučene elemente, uključujući: analizu financijskog poslovanja, razvojne mogućnosti ulagatelja, analizu tržišta, dinamiku realizacije ulaganja ekonomsko-funancijsku analizu te ekonomsko-tržišnu ocjenu.

Investicijska studija je drugačija za svaki pojedinačni slučaj. Ako Vam je potrebna izrada investicijske studije, svakako nas kontaktirajte s više informacija.

Cijene usluga

Cijene knjigovodstvenih usluga zasnivaju se na najčešćim scenarijima poslovanja u Republici Hrvatskoj, a određene su na temelju poslovnih zahtjeva te u dogovoru s klijentom. Krajnja cijena knjigovodstvenih usluga ovisi veličini poslovnog subjekta te načina na koji posluje. Stojimo Vam na raspolaganju za sve upite i informacije, budite slobodni kontaktirati nas.

Kontakt

Naše radno vrijeme je od 8:00 do 16:00 sati.

Pošaljite nam poruku

Ova forma će nam poslati E-mail. Klikom na "Pošalji" slažete se da se Vaši podatci uneseni u ovu formu koriste kako bi Vas se povratno kontaktiralo. Vaši podatci neće biti pohranjeni u zasebnu bazu podataka niti će biti obrađivani ili korišteni u druge svrhe.

OIB: HR34220100573 IBAN: HR8823600001101853311 E-MAIL: info@arboretum.hr TEL: +385 (1) 2755 381